Ramazan Ayı’nda sağlıklı iftar sofraları nasıl olmalıdır?

  • 12 yıl ago
  • 3882 Views
  • 0 0

Ramazan Ayı’nda yapılan yanlışlar arasında yer alan en büyük yanlış iftar sofrasına oturulduğu zaman tıka basa ve hızlı bir şekilde yemek yeme davranışıdır. İftara başlarken hafif bir çorba tercihi yapmanız yerinde olacaktır. Hafif bir et yemeği, salata, yoğurt ve bir iki dilim ekmek ile devam ederek yavaş ve fazla ağır olmayan bir menü seçimi yapmış olmanın yanı sıra sağlıklı beslenmiş olacaksınız. Bu menüyü yedikten sonra biraz dinlendikten sonra bir miktar daha yiyecek içecek tercihinde bulunarak devam edebilirsiniz. Yaklaşık bir saat sonra küçük bir porsiyon meyve yiyerek miğdenize yavaş yiyecek göndermiş olacak ve miğdenizin yavaş bir sindirme işlemi gerçekleştirmesine rehberlik edebilirsiniz. Bir iki saat sonra da bir porsiyon sebze yemeği, yoğurt ya da süt tercihinde bulunabilirsiniz. İlerleyen saatlerde acıkmanız durumunda bir porsiyon meyve daha yiyebilirsiniz; fakat bu meyve saatiniz uyku saatinize yakın olmamalıdır.

Ramazan Ayı’nda sağlıklı iftar sofraları nasıl olmalıdır?İftarda hamur işi yiyecekler, pide ve tatlılardan uzak durmanız önerilmektedir. İftarda az yemek ve birkaç saat ara ile ara öğün yemek tavsiye edilmektedir. Pide ya da hamur işi yiyecekler arasından seçim yapmak yerine kepekli makarna ya da kepekli ekmek tercihi yapmanız hazmı kolaylaştırmak açısından önem taşımaktadır.

Çok yağlı, tuzlu ve çok şekerli tatlılardan uzak durmanız önerilmektedir. Tahıl, sebze, et ve süt grubu seçenekleri arasından tercih yaparak bir menü oluşturmanız sonucunda sağlıklı bir iftar sofrası hazırlamış olacaksınız. Yemeklerde yediğiniz yiyecekleri bol çiğnemeli ve bol sıvı gıda tüketmeniz gerekmektedir. Posalı besin tercihlerinde bulunmanız da sizin için önerilen sağlıklı besin tercihleri arasında yer almaktadır. Sıvı tüketiminizi meyve suyu, ayran ya da hafif meşrubat seçenekleri arasından değerlendirebilirsiniz. Ve tabii bu sıcak yaz aylarında mutlaka bol miktarda şu tüketmelisiniz.

All Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir