Kış Mevsiminin 9 Olmazsa Olmaz Yiyeceği

  • 11 yıl ago
  • 2035 Views
  • 0 0

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber soğuk algınlığı, grip, zaturre, gibi hastalıklar başta olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma riskimiz artar. Bu hastlıklara karşı direncimizi artırmak için beslememize dikkat etmek gerekir. Kış mevsiminde sağlığımızı koruyacak, metabolizmamızı güçlendirecek, vitamin ve besin kaynağı olan bal, somon, nar, turp, ıspanak, greyfurt, kereviz, zencefil, kara lahana gibi ürünleri tüketmeliyiz. Bu yiyeceklerin sağlımız açısından faydaları çoktur.

Somon Balığı

Somon soğuk kış günlerinde tüketebileceğimiz bir balık. Vücudumuzun protein eksikliğini gidermeye, düzensiz kalp atışlarını önlemeye yarıyor. Ayrıca kan basıncının düşmesini sağlıyor. Mükemmel bir omega 3 kaynağı olmasının yanında düşük kolesterol ve doymuş yağ içeren mükemmel bir protein kaynağı olarak gösteriliyor.

Turp

Turp bolca C vitamini içerir ve iyot ve kükürdüyle karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, bornşlara çok iyi tesir eder. Dalak şişkinlğini giderir ve cildi güzelleştirir.

Ispanak

Ispanak provitamin A, C vitaminleri içerir. Bu sayede soğuk algınlığına karşılık direnç sağlıyor. Demir ve çeşitli enzimlerce zengin olduğundan kan yapıyor ve kemikleri dişleri güçlendiriyor.

Greyfurt

Greyfurt kış mevsiminin en belirgin meyvesidir. İçerdiği C vitamini ile kış hastalılarına karşı bağışıklık kazandırır. Sindirim sistemi işleyişini dengeler, Yara iyileşmelerin hızlandırır.

Nar

Nar da greyfurt gibi kış meyvesi olup boğaz, göğüs, akciğer ve böbrekler için önemlidir. Öksürük şikayeti olanlara iyi gelir. Böbrek taşı ve kumlarını düşürür.

Zencefil

Zencefil kan dolaşımını uyarır ve böylece kanın yüzeysel bölgelere rahatça ulaşmasını sağlar. Bu etkinliği sayesinde donuklarda ısınmayan el ve ayakların ısıtılmasında görev üstlenir. Terletici etkisiyle soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelir.

Kereviz

C vitamini yönünden zengin olan bir diğer bitki kerevizdir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre kanserden yüksek tansiyona, gripten kolesterole kadar hastalıklara iyi gelir. Ayrıca stresi azaltır, uykusuzluğa iyi gelir ve baş ağrılarını engeller.

Kara Lahana

Kara lahana C vitamini bakımından oldukça zengin olmasıyla birlikte Karoten, A, O, E, U vitaminlerini içerir. Vücut direncini artırır. Kanseri engeller, öksürüğe, balgama ve kansızlığa iyi gelir

Bal

Kış mevsiminde vücudumuzun sıcak kalmasını ve yakalandığımız hastalıkları geçirmek için tüketmemiz gereken bir diğer ürün baldır. Bal çabuk enerjiye dönüştüğü için bizi sıcak tutar. Bal bir miktar tuzla karıştırılıp içilirse balgamı söktürür. Faydaları saymakla bitmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version