Diyet Yaparak Zayıflamak

  • 14 yıl ago
  • 2633 Views
  • 0 0

Zayıflama düşüncesi zihinde belirdiği an, kişiler genellikle ellerine geçen ilk diyet programını uygulamaya başlarlar. Bu noktada arkadaş çevresi, gazetelerdeki bilgiler ve …

Zayıflama düşüncesi zihinde belirdiği an, kişiler genellikle ellerine geçen ilk diyet programını uygulamaya başlarlar. Bu noktada arkadaş çevresi, gazetelerdeki bilgiler ve internetten öğrenilen diyet programları bir hayli öne çıkar. Sonra büyük bir gayretle diyete başlanır. Kimileri ilk iki günün ardından pes eder. Kimiler ise sıkı bir şekilde devam eder ancak yine de sonuca ulaşamaz. Büyük bir düş kırıklığı ile bir başka diyet programına göz dikilir ancak yine de sonuç istendik yönde değildir. Yukarıda kurduğumuz cümleler her gün birilerinin başından geçiyor. Sonunda ise herkes mutsuz oluyor. Diyet yaparak zayıflayamıyorsanız sorunu hemen kendinizde arayıp, zayıflama düşüncesini aklınızdan atmayın. Nedenleri öğrenmek sizin açınızdan, belki de zayıflama amacından çok daha önemli sonuçlar ortaya koyabilir.

Öncelikle farkına varılması gereken, diyet programının işe yaradığını nasıl anlamamız gerektiğidir. Hemen 1 ay sonunda istenilen kiloya ulaşmamak başarısızlık değildir. Çünkü birçok beslenme uzmanına göre, 1 yılda vücut ağırlığının %10 oranında azalması yapılan diyetin hem sağlığa uygun hem de sürecin başarılı olduğunu gösterir. Olması gerektiği gibi, diyet programı kişiye özel hazırlanmış olabilir. Buna rağmen bir sonuç alınamıyorsa bazı durumlar kişi tarafından kontrol edilmelidir. Bu kontrol beslenme uzmanının danışmalığıyla birlikte yapılırsa, çözüm için de uygun yönlendirme gerçekleşecektir.

Hanımlar, menopoz dönemlerinde kilo vermekte oldukça zorlanırlar. Bu noktada beslenme uzmanı diyet programında değişikliğe gidebilir. Olağandan fazla stres ve sinir, kişinin zayıflamasını engelleyebilir. Gizli şeker ve tiroit rahatsızlığı vücudun kilo vermesini engeller. Bu durumda beslenme uzmanının yönlendirmesi ile gereken tedaviler ya da değişiklikler gerçekleşmelidir. Bayanların yumurtalık bölgesinde yer alabilecek olası kist, kişinin zayıflamasını engeller. Zayıflayamamanın nedenlerini araştırırken bu olasılığı da gözden geçirmekte fayda vardır. Erkekler için bir olasılık da, vücutta yer alan erkeklik hormonunun olağandan az miktarda salgılanmasıdır. Dolayısıyla beslenme uzmanının, bu duruma uygun bir diyet düzenlemesi yapması gerekir.

Diyet programı sadece yeme – içme alışkanlıklarının düzenlenmesi değildir. Beslenme uzmanının önereceği süre ve yoğunlukta gerçekleşmeyen egzersiz hareketleri, zayıflamanın önünde bir engel olacaktır. Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken bir hata, başkalarının sizin hakkınızda bu konuda neler diyeceğini ciddiye almaktır. Birçok hanım ve bey, ne derler düşüncesi ile diyetler aracılığıyla zayıflamakta zorlanmaktadır. İnsanlarda yemek yeme konusunda bazı davranış hataları görülmektedir. Örneğin geceleri kalkıp bir şeyler yemeden rahat edemeyen kişilerin, bu huylarını yenmeleri gerekir. Ayrıca bu örnekteki durum, kandaki insülin miktarı ile ilgili bir uyarı niteliği de taşımaktadır. Bu sebeple, bahsettiğimiz türde alışkanlıklar yok sayılmamalıdır.

Diyet sonrasında zayıflayamıyorsanız hemen üzülmeyin. Gerçekleştirmeniz gereken size özel araştırma ve şüphelerin sağlık hizmetleri kapsamında üzerine gidin. Mümkünse bir beslenme uzmanına danışarak, diyet yapmanıza rağmen neden zayıflayamadığınızı profesyonel kişiler eşliğinde öğrenin ve çözüme ulaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version