Beslenme ve Suyun Önemi

  • 13 yıl ago
  • 4077 Views
  • 0 0

İnsan vücudu öyle bir şekilde yaratılmıştır ki hemen her türlü durum içerisinde suya ihtiyaç duymaktadır. Yani, vücudunuz içerisinde ki bütün dokular, organlar, hücreler suya muhtaç durumdadır ve bir çok işlevlerini su sayesinde gerçekleştirmektedir. Bu aşama da da zaten bilindiği gibi, su insan vücudunun büyük bir kısmını oluşturmaktadır.

Ayrıca, yeterince su tüketimi vücuda yapılır ise, bu sindirimin daha iyi çalışmasına ve metobolizmanın hızlanmasına neden olacaktır ki doğal olarak kilo alma sorunu ya da kilo verme konusunda ki işlevlerin hızlanması sağlanacaktır. Bu nedenle günlük düzenli bir biçimde bir insanın vücuduna yeterince suyu vermesi gerekmektedir ki bu da genel olarak yapılan araştırmalar sonucunda 8 bardak olarak belirlenmiştir. Yani, bir insan günlük olarak 8 bardak suyu vücuda alması gerekmektedir ki ancak vücut tam olarak işlevlerini daha düzgün bir biçimde yerine getirsin. Ayrıca şu da bilinmelidir ki Kanın yüzde 83’ü, yağsız kas dokularının yüzde 73’ü, vücut yağının yüzde 25’i, kemiklerin yüzde 22’si sudan oluşmaktadır. Bu nedenle, suyun önemi çok çok fazladır.

Ayrıca; genel olarak yaz ayları içerisinde tüketilen su miktarı ve eğer spor yapıyor iseniz tüketilen su miktarı normal bir tüketimin biraz daha fazlası olmalıdır. Çünkü vücut bu tür durumlarda çok daha fazla suya ihtiyaç duymaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version